Spoed – Mondzorg Bergselaan – Rotterdam

Spoed

Spoed

Spoedgevallendienst RTV

Per 1 januari 2003 is de voorheen bestaande avond- en weekenddienstregeling van de Rotterdamse Tandartsen Vereniging omgezet in een 24-uurs spoedgevallendienst. De situatie is nu zo dat er:

  • Iedere dag een tandarts die lid is van de RTV gedurende 24 uur dienst heeft. Deze dienst gaat in om 8.00 uur `s ochtends en eindigt de volgende dag op dezelfde tijd.
  • Als intermediair tussen iemand met een klacht en de dienstdoende tandarts gebruik gemaakt wordt van het call-center: De Telefonische Antwoord Service (TAS).

De spoedgevallendienst is toegankelijk voor patiënten die ingeschreven staan en regelmatig op controle komen bij een tandarts die lid is van de RTV.

De spoedgevallendienst is voor deze patiënten bereikbaar doordeweeks na 17.00 uur en gedurende het gehele weekend. 

Van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur dient u met een klacht altijd eerst uw eigen tandarts te bellen om te informeren wanneer hij u kan helpen of wie er voor hem waarneemt gedurende deze uren.
De spoedgevallendienst is ook toegankelijk voor mensen die een klacht hebben, die in Rotterdam woonachtig zijn of verblijven en geen eigen tandarts hebben. Via het call-center wordt bekeken of deze mensen naar de dienstdoende tandarts verwezen moeten worden of dat er bemiddeld moet worden om deze mensen onder te brengen bij tandartsen die nog patiënten aannemen.

Hoe dus te handelen indien u een tandheelkundige klacht heeft:

Houdt papier en pen bij de hand!

  • Bel, indien u die heeft, uw eigen tandarts. Hoort u een antwoordapparaat, luister in ieder geval de gehele tekst goed af. Volg de instructies op wie u moet bellen bij afwezigheid van uw eigen tandarts.
  • Heeft u geen eigen tandarts, dan kunt u: 010-4552155 bellen en dan krijgt u een telefoniste van het call-center aan de lijn.
  • Indien u een afspraak met de dienstdoende tandarts heeft gemaakt, neem dan uw geldig verzekeringsbewijs mee en houdt er rekening mee dat er aan dit bezoek kosten verbonden zijn.

 

Spoedgevallendienst Mondzorg Bergselaan

Bent u geen patiënt en heeft u een spoedklacht tijdens onze openingstijden dan bent u uiteraard ook welkom op telefoonnummer: 010-265 66 40.